PASTA EVOLUEERT VAN SNELLE HAP NAAR VOLWAARDIG GERECHT

Varieer met pastavorm en -kleur

Met pasta kun je alle kanten op. Dit deegproduct komt in tal van verschillende vormen voor, is een voordelig ingrediënt en makkelijk te bereiden. Als voorgerecht, onderdeel van een volwaardige maaltijd, koud bij een slaatje of zelfs in desserts: overal vinden de diverse pastavarianten hun plaats. Niet te verwonderen dus dat we bij het woord 'pasta' niet langer uitsluitend aan de klassieke spaghetti bolognese denken …

IN HET KORT

  • Met pasta kun je eindeloos variëren qua formaten, vormen en kleuren.
  • Pasta kan koud bij een slaatje, warm als voorgerecht of hoofdmaaltijd, of als takeaway.
  • Kook je verse pasta, dan is het niet nodig om olie door het kookwater te mengen.
  • Diepverse pasta kan in een mum van tijd worden bereid en is makkelijk te portioneren.
  • Op het vlak van presentatie kun je alle kanten uit, van een maaltijdbeker tot een verzorgde schikking op een klassiek bord.

PASTASOORTEN

Klassiekers

Met pasta kun je qua formaten, vormen en kleuren alle kanten uit. De meest bekende soorten zijn spaghetti en macaroni. Andere pastavormen die bij ons intussen ingang gevonden hebben, zijn onder meer tagliatelle (platte pastalinten met een dikte van ongeveer 7 mm, met wat meer 'bite' dan spaghetti), penne (schuin afgesneden buisjes), lasagne (platte rechthoekige pastavellen met een vulling tussen), cannelloni (ronde, dikke pastapijpen met vulling) en ravioli (vierkante, gevulde pastakussentjes).

Afwijkende vormen

Wil je eens verrassend uit de hoek komen, dan kun je kiezen voor afwijkende vormen zoals pappardelle (pasteltinten met een breedte van 2 cm die vaak bij rijke sauzen worden geserveerd), bucatini (lange macaroni), caramelle (gevulde pasta in de vorm van een snoepje), rigatoni (brede, gevulde pastabuizen, groter dan penne en recht afgesneden), orecchiette (pasta met een doorsnede van 2 tot 3 cm in de vorm van een oortje) en caserecce (opgerolde stukjes pasta met middenin een opening voor de saus).

Meer weten over

BEREIDE GERECHTEN
Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodServices 

FoodServices maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.