- 02 maart 2017
- | Bron: Foodprocess
Opleiding en workshop NIR
Opleiding en workshop NIR Op 30 maart in Heverlee Wat als je met één meting de samenstelling van je voedingsproduct kon bepalen? NIR-spectroscopie kan dit en is bovendien geëvolueerd naar een snelle techniek die routinematig in labo’s en zelfs on-line op sorteermachines gebruikt wordt. Leer in deze opleiding hoe je correcte analyses kan uitvoeren om tot betrouwbare resultaten komt en wat mogelijk is met draagbare NIR-systemen die 'het labo naar het staal brengen' in plaats van andersom. In een theoretisch luik wordt ingegaan op het werkingsprincipe van NIR, het uitvoeren van correcte metingen en hoe deze metingen dan te verwerken tot een bruikbaar resultaat. De toegelichte principes worden in de namiddag toegepast in een praktische sessie waarbij de deelnemers in groepjes een kalibratie en validatie zullen uitvoeren op state-of-the-art NIR (draagbare) toestellen. Verschillende voedingsproducten worden geanalyseerd naar proteïne- of vetgehalte met de daaraan gekoppelde ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.