In deze nieuwsbrief staat maaltijddistributie centraal. In het digitale magazine ontdek je verschillende artikels over de evolutie van food delivery, zowel in de zorg als op het werk. Daarnaast lees je hoe Zorgband Leie en Schelde samen met Plukboerderij Grondig verse groenten rechtstreeks van het veld naar het bord van bewoners brengen via het ZoBio-project.
Tom D'Halluin
Hoofdredacteur
Maaltijddistrubutie
Lees het digitale magazine over maaltijddistributie. Ontdek 8 artikels over de evolutie van food delivery op het werk en in de zorgsector.
De JAVA Foodservice Academy: praktische opleidingen die je keuken direct versterken
De JAVA Foodservice Academy geeft foodprofessionals in zorg, onderwijs en overheid hands-on opleidingen en praktische sessies die meteen toepasbaar zijn. Ontdek de nieuwste voedingstrends, innovatieve producten en slimme keukenoplossingen.
Van veld tot vork: lokale bioproducten op het menu van de zorg
Hoe krijg je verse, biologische groenten rechtstreeks van het veld op het bord van bewoners in een woonzorgcentrum? Bij Zorgband Leie en Schelde gingen ze de uitdaging aan samen met Plukboerderij Grondig, in het kader van het ZoBio-project.
Van rijke saus tot romige pastavulling tot spectaculair dessert: met Debic Room Plus Mascarpone haal je een echte alleskunner in huis. Voor horecaprofessionals met weinig personeel maar veel ambitie. Ontdek hoe dit rijke, romige product jouw gerechten naar een hoger niveau tilt: warm, koud, hartig én zoet.
Van 28 september tot 1 oktober 2025 is Kortrijk Xpo opnieuw the place to be voor Belgische vaklui uit de foodsector. Nieuw is dat met 'Artisan' het gekende vakbeurstrio Broodway, Meat Expo én Taste of Tavola in één uniek event wordt versmolten.
Beantwoord onderstaande vragen en de schiftingsvraag en maak zo kans op een van de bongobonnen voor een weekend weg ter waarde van 250 EUR! De resultaten worden geheel anoniem verwerkt. Deze vragen nemen slechts 5 minuten van uw tijd in!
Van cateraar tot horeca uitbater, van chocolatier tot bakker. Voor elke stiel binnen de foodretailsector brengen we betrouwbare en onmisbare informatie, inspiratie en oplossingen op maat.
Waarom PMD fout sorteren grote gevolgen kan hebben
In steeds meer bedrijven wordt PMD gesorteerd, en dat is uiteraard een goede zaak. Maar er belanden ook steeds meer zaken bij PMD die er helemaal niet thuis horen. En dat is niet zo onschuldig als het lijkt. Fost Plus vraagt in een nieuwe bedrijfscampagne meer aandacht voor de sorteerregels.
Elektrische bestelwagens: fantasie of echte oplossing?
De elektrische transitie voor bedrijfsvoertuigen stuit op scepsis: hoge kosten, beperkte actieradius, kwetsbare batterijen en ontoereikende infrastructuur. Clichés of werkelijkheid? Een expert scheidt het echte van het valse in een uitgebreid interview.
FoodServices maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.